Kreatív felkészítő

KREATÍV FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM 2023/2024

Idén is meghirdetjük 10 héten át tartó ingyenes, művészeti szakoktatóink által vezetett iskolai „KREATÍV FELKÉSZÍTŐ” tanfolyamunkat, melyen idén online formában lehet részt venni, folyamatos bekapcsolódási lehetőséggel. 10 héten keresztül, hétről-hétre, az iskola honlapján, a bal oldali menüsorban lesz elérhető a Kreatív felkészítő gomb alatt.

MIÉRT AJÁNLJUK?
A vizuális gondolkodás- és látásmódot, tervezői attitűdöt fejlesztő, játékos, kreatív feladataink segítenek a középiskolai felkészülésben, a szakmai portfólió összeállításában, a rajzi-festészeti gyakorlat elmélyülésében. Mindezt most otthonról, könnyedén kipróbálhatja bárki.

KIKNEK AJÁNLJUK?
Elsősorban az általános iskolások 7- 8. osztályos tanulói számára. Mindenkinek, aki érdeklődik iskolánk és a kreatív szakmák iránt, és jövőjét ezek egyikén képzeli el.

A TANFOLYAM SZAKMAI FELÉPÍTÉSE
A feladatokat művészeti végzettségű oktatóink állítják össze, akik a tanulókat az érzékelés-látás-ábrázolás-kifejezés szempontsorával ismertetik meg a feladatokon keresztül.

Arra tanítják a merész kísérletezőket, hogy ki tudják fejezni saját gondolataikat, elképzeléseiket az alkotásaikban. A feladatok elkészítése nem kötelező jellegű, de a befektetett munkát mindig díjazzuk, ezért, ha magaddal hozod kész alkotásaidat a felvételire mini portfólió formájában, plusz pontokat kapsz értük a rangsorolásnál!
A heti feladatkiadást mindig magyarázatokkal és képi segédanyagokkal egészítjük ki, a minél egyszerűbb érthetőség érdekében. A feladatok nem épülnek feszesen egymásra, a koncepciót az adja, hogy minden szakmai területünkhöz köthető témát igyekeztünk megjeleníteni.

A feladatok szerdai napokon kerülnek fel a honlapra, melyekkel kapcsolatban (kérdés, információ kérése) az alábbi elérhetőségen kereshetik kreatív szakmai kollégáinkat:
rajz@kreativtechnikum.hu

Kreatív felkészítő feladatok letöltése

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

A részletes feladatleírásoknál megtalálható, melyik alkalomra, milyen eszközökkel érdemes készülni, de általánosságban ezekre az alapeszközökre lesz szükség:

A/4 és A/3-as rajzpapír (dipa, rajzkarton stb.)
grafit ceruzák (B, 2B)
színes ceruzák
filcek (különböző vastagságban és színben)
tempera (alapszínek, fekete, fehér)
ecsetek (2, 4, 6-os méretben)
radír, vonalzó, olló, stift ragasztó

weboldal: https://kreativtechnikum.hu
e-mail: rajz@kreativtechnikum.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A feladatok megjelenésének időpontja:

október 11. szerda / október 18. szerda / október 25. szerda / november 08. szerda / november 15. szerda / november 22. szerda / november 29. szerda / december 06. szerda / december 13. szerda / december 20. szerda